Vecās padomju laiku gaļas mašīnas joprojām tiek lietotas daudzās mājsaimniecībās. Salīdzinot ar mūsdienu elektroniskajiem analogiem, tās sabojāt vai salauzt praktiski nav iespējams.
Ir pat teiciens: “Vienīgais, kas šajā gadījumā var salūzt, ir galds, uz kura stāv gaļasmašīna.”
![]()
Kas mums būs vajadzīgs:
ūdens;
dziļš trauks vai kastrolis vārīšanai;
1 ēdamkarote citronskābes;
drāniņa;
abrazīvs papīrs.
Rūsas noņemšana
Vispirms jānoņem rūsa no asmeņiem un sietiņa. Tas ir svarīgi, lai slīpēšana būtu higiēniska un efektīva. Atceries, ka arī sietiņš darbojas kā asmens.

Uzvārām ūdeni un pievienojam citronskābi. Iegremdējam tajā sietiņu un asmeni uz 5-7 minūtēm. Rūsai vajadzētu nolobīties. Iegaumē, ka var parādīties specifiska smaka, un metāls kļūs tumšāks.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību
Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu
Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
No jaunā gada konkrētos lielveikalos tiek ieviestas būtiskas pārmaiņas: ”Esam sagaidījuši arī Latvijā”

